2019-03-06 09:57:46• hírek • Bede Emőke

Öt évre kitiltották Romániából a vadonatúj módszerrel dolgozó cigarettacsempészt - Képgaléria

A csempészek kreativitása határtalan, időről időre újabb módszerekhez folyamodnak, hogy az áhított mennyiséget átcsempésszék az országhatáron.

Március 5-én, reggel 7 órakor szeretett volna Románia területére lépni a közleményben csak K. I. monogrammal jelölt ukrán állampolgár egy, az országunkban bejegyzett Mazdát vezetve. A máramarosszigeti határrendészeknek azonban gyanús lett a 41 éves fickó, ezért úgy döntöttek, alapos átvizsgálásnak vetették alá a kocsit. Nos, az egyenruhások sejtése beigazolódott, ugyanis az autó, speciálisan erre a célra kialakított rekeszeiben 2 000 lej összértékű dohányárut találtak.


A csempész becsületére legyen mondva, ő mindent elkövetett, hogy ne bukjon le: a négylábú határrendészek szimatának kijátszása céljából a cigarettát simítózáras műanyag tasakba csomagolta, majd tett még mellé néhány babérlevelet is. A férfi abban bízott, hogy így a kutyák nem tudják kiszagolni az illegális rakományt, azonban a határrendészek sem ma kezdték az ipart: a cigarettát pillanatok alatt felfedezték. Az ukrán fickót 10 000 lejre büntették, mi több, öt évre ki is tiltották Románia területéről.




Ezzel egy időben a petei határátkelőnél pedig egy börtönbüntetésre ítélt Neamt megyei férfit fogtak az egyenruhások. A 36 éves R. Mihai ellen az olasz hatóságok februárban adtak ki európai elfogatóparancsot, azt követően, hogy fegyveres rablás és vagyon elleni bűncselekmények miatt elítélték. A fickót átadták a bűnügyi nyomozói osztály munkatársainak, akik már megtették a további szükséges lépéseket az ügyben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: